Vi använder kakor för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik.
Läs mer om hur vi använder kakor
Ottar är RFSU:s sexualpolitiska tidskrift om sexualitet och kärlek, samhälle, politik och kultur.
Ottar skriver om sexualitet och kärlek, samhälle, politik och kultur. Ottar bevakar sexualpolitiska frågor i Sverige och världen och fördjupar diskussionen om sexualitet och samhälle genom nyheter, reportage, essäer, krönikor och debatt.
I supervalnumret träffar Ottar kvinnor utsatta för tvåårsregeln, lanserar en sexualpolitisk valguide och frågar sig: Går det att ligga med en politisk motståndare?
LEDARE: Mot nästa stridChefredaktörerna siar om ett tredje kön som nästa sexualpolitiska fråga.
»Nu vet de att vi är människor« I Buenos Aires ges skatterabatt åt företag som anställer transpersoner. Kinga Sandén rapporterar från plats.
Egypten vill inte komma ut Internationell uppmärksamhet på Egyptens uppvaknande hbtq-community gör ofta mer skada än nytta – det menar aktivister som Ottar har träffat i Kairo.
—
Tema VAL
Surrogatmödrar, transvård och abortmotståndare – trots att sexualpolitiska frågor är brännande så tar de sig aldrig in i valdebatten. I supervalnumret träffar ett gäng riksdagsveteraner och frågar sig: Går det att ligga med en politisk motståndare?
Vad händer när kärleken går över blockgränserna? Jenny Damberg och Sara Mac Key träffar paren som vet vad det innebär att det privata verkligen är politiskt.
Vad tycker partierna? Ottar lotsar dig inför valet i sex sexualpolitiska frågor: Abort, samtycke, surrogat, insemination, SRHR i biståndet och hbtq-migration.
VÅRD: Åldersgränsen för könskorrigering ska sänkas
Ottar har träffat 16-åriga transpersonen Gabriel Gonzales som välkomnar sänkningen av åldergränsen för könskorrigering.
SKOLA: Sexualundervisning – en mirakelkur mot övergrepp?
Sarah Norling åkte till en skola i Älvsjö och kollade om en god sexualundervisning förebygger sexuellt våld.
Tvåårsregeln har kritiserats i åratal. Trots det vill jämställdhetsministern behålla den. Vi undrar varför? Linda Stark har undersökt frågan och träffat fler kvinnor som drabbats av tåårsregeln.
De svenska abortmotståndarna har varit relativt osynliga. Nu tar de plats på debattsidor och morgonsoffor. Anna Dahlqvist granskar en rörelse med nyväckt självförtroende.