Prenumerera

Ta eller ge bort en prenumeration på Ottar! Du får fyra fullmatade nummer och en aktuell bok eller Ottars tygkasse som premie - allt direkt hem i brevlådan! (Erbjudandet gäller så länge lagret räcker.)
»Det är ett ambitiöst, stundtals svidande, spännande sommarnummer. Ottar erbjuder lika många ingångar som det finns artiklar.«
Judith Kiros hyllar Ottar i Dagens Nyheter under rubriken »Het läsning med begärets språk i fokus« (DN 21/6 2016)

Välj bland dessa premier (klicka i vilken du vill ha i formuläret nedan)

OTTARKASSEN!

Välj mellan svart, rosa och grön. Alla med texten »Sex är politik« i guld. Ekologisk bomull och rättvisemärkt. Har du redan en prenumeration men vill ändå ha en tygkasse? Den blir din för 100 kr! Skicka ett mejl till ottar@rfsu.se och glöm inte att ange färg!

 

Mörkrummet

När Susan Faludi får reda på att hennes 76-årige pappa – som hon inte haft kontakt med på en kvarts sekel – har genomgått en könskorrigering och flyttat tillbaka till sitt hemland Ungern bestämmer hon sig för att söka upp henne.

av Susan Faludi (Leopard Förlag, 2017)

 

Synd

Elin Lucassi tar sig an de sju dödssynderna; Högmod, Girighet, Lust, Avund, Frosseri, Vrede och Lättja, i nya seriealbumet Synd.

av Elin Lucassi (Kartago, 2017)

 

Homonationalism

Ett avslöjande reportage om nationalism, HBT-rättigheter, inbillade motsättningar och oheliga allianser.

av Anna-Maria Sörberg (Leopard Förlag, 2017)

 

Hela Kakan

Hon är feminist, provokatör, programledare, och konstnär. Både älskad och hatad. Alla har en åsikt om Kakan, men vem är hon egentligen? Här får du Hela Kakan!

av Kakan Hermansson (Forum, 2016)

 

Bara lite blod

Menstruation är ett globalt skamtecken. Mensskydd ska gömmas, blodet synliggöras. Ottars ena chefredaktör Anna Dahlqvist gör upp med myter, skam och kräver att mens behandlas som en rättighetsfråga. Bara lite blod är ett reportagebok om menstruation och makt ur ett internationellt perspektiv.

av Anna Dahlqvist (Atlas förlag, 2016)

 

Carol

Romanen Carol av författaren Patricia Highsmith såldes i över en miljon exemplar när den kom ut. Den handlar om lesbisk kärlek och motståndet från samhället och patriarkatet och har kallats »världens första lesbiska roman med ett lyckligt slut«

av Patricia Highsmith (Modernista)

 

Den dag jag blir fri

Lawen Mohtadis hyllade bok om författaren och aktivisten Katarina Taikon i pocketutgåva. 

av Lawen Mohtadi (Natur & Kultur)

 

Främlingen i huset

Spökhistoria, om klass och makt, i brittisk godsmiljö av författaren till Kyssa sammet. Pocketutgåva.

av Sarah Waters (Natur & Kultur)

 

Det kallas manshat

Det kallas manshat är en rak debattbok där Carin Holmberg visar grundläggande ojämlikheter mellan könen med en rad exempel hämtade ur media. Boken är en nyutgåva i pocket och gavs ut första gången 1996.

av  Carin Holmberg (Modernista)

 

Om du ger bort Ottar som present kan du skriva ut ett presentintyg här!

Dina uppgifter

Mottagare

(Behöver bara fyllas i om du ger bort prenumerationen.)